Marş pentru unirea Republicii Moldova cu România

Aproape zece mii de oameni, dintre care 1.000 de basarabeni, au participat astăzi, în Bucureşti, la un marş pentru unirea Republicii Moldova cu România. Marşul a fost organizat de Platforma Unionistă Acţiunea 2012, ai cărei reprezentanţi văd unirea ca fiind singura soluţie pentru cetăţenii de peste Prut, în actualul context geopolitic.
 „Trăiască, trăiască, trăiască şi înflorească/ Moldova, Ardealul şi Ţara Românească”. De ceva vreme, politicienii români caută un proiect care să dea sens acestei ţări. În plină campanie electorală, mii de oameni adunaţi în Bucureşti livrează ceea ce numesc ei baza oricărui proiect pentru România. „Unire, unire”. Este una dintre cele mai diverse mulţimi, pentru că oamenii de acolo sunt de toate vârstele, de toate modele şi de toare orientările politice, însă au o singură culoare.
-: Cred că unirea e posibilă. Poate timpul ăsta nu e departe de noi.
-: Am pretenţia să fac parte din generaţia unirii. Eu vreau ca 2018 să fie generaţia unirii.
-: Basarabenii vor, o demonstrează cele mai recente sondaje de opinie; în ultimul an, arată că, în jur de 52% dintre basarabeni sunt favorabili ideii unioniste.
Aceiaşi organizatori spun că vremea bate la uşă, iar contextul est-european forţează luarea unei decizii. „Rusia, nu uita/ Basarabia nu-i a ta!” La finalul marşului, organizatorii au cerut politicienilor să nu folosească tema în scopuri electorale, pentru că dezamăgirea populaţiei îi va afecta în mod direct.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (12 octombrie)