Un rus s-a închis 20 de ore în propria maşina pentru a evita ridicarea acesteia

Konstantin Altuhov a sărit în maşina sa, pick-up Mazda, atunci când şi-a dat seama că aceasta urma a fi ridicată deoarece era parcată într-un loc în care staţionarea era interzisă.
„Mi-am parcat maşina vreo zece minute şi, când am revenit, am văzut că era pe cale de a fi remorcată. Atunci am sărit repede înăuntru”, a declarat rusul pe site-ul de informaţii online LifeNews.ru, precizând că şoferul camionului a mers vreo 70 de metri înainte de a-şi da seama de prezenţa sa.
Apoi, timp de 20 de ore,  Altuhov a refuzat să iasă din maşină, împiedicând astfel camionul să meargă mai departe. Mai mult, locuitorii din cartierul în care se petrecea acţiunea i-au venit în ajutor şi l-au aprovizionat cu alimente.
Konstantin Altuhov, care devenit celebru pe reţelele sociale şi şi-a câştigat porecla de „Parkmen”, a recunoscut că nu parcase corespunzător şi
s-a declarat gata să plătească o amendă de 3.000 de ruble (57 euro) pentru staţionare interzisă. Dar el a refuzat să plătească încă 5.000 de ruble (95 euro), suma necesară pentru recuperarea maşinii de la firma care se ocupă cu ridicarea automobileler parcate necorespunzător.
Finalmente, moscovitul a obţinut câştig de cauză, firma acceptând să nu-i mai ridice maşina.
O reprezentantă a centrului de administrare a parcărilor din Moscova, Ksenia Brodulenko, a indicat totuşi că s-a solicitat o expertiză medicală a lui Altuhov, deoarece comportamentul acestuia a fost considerat „nepotrivit”. „Apoi, prin intermediul tribunalului, vom încerca să-l facem să plătească preţul de remorcare şi daunele pe care le-a provocat serviciului nostru, deoarece camionul îşi făcea treaba şi Altuhov a greşit”, a mai spus d-na Brodulenko la postul de radio Ecoul Moscovei.

www.lepoint.fr – 17 octombrie