Înşelăciune la staţiile PECO din Republica Moldova

Înşelăciune la staţiile PECO din Republica Moldova

Primeau mai puţin combustibil decât volumul pentru care plăteau. Aceasta este una dintre încălcările depistate de către Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor ca urmare a unor controale efectuate la trei staţii PECO din Chişinău, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei, în cadrul controalelor, inspectorii au mai depistat că la una din benzinării eroarea livrării produselor petroliere depăşea eroarea maximă admisibilă stabilită în documentele normative.

Unele benzinării utilizau mijloace de măsurare în lipsa buletinelor de verificare metrologică. La fel, a fost constată necorespunderea denumirii produselor expuse pe panoul informativ cu denumirea expusă în certificatul de conformitate pentru produsele petroliere comercializate.

Nici registrul de reclamaţii nu era afişat la loc vizibil şi accesibil pentru consumator. La fel, şi numărul de telefon al autorităţii abilitate cu funcţii de protecţie a consumatorilor nu era afişat la vedere.

Inspectorii APC au încheiat procese-verbale de contravenţie şi au emis prescripţii de interzicere temporară a mijloacelor de măsurare. Agenţii economici riscă amendă de la 10 până la 300 de unităţi convenţionale (200-6000 lei).

APC îndeamnă consumatorii, atunci când au îndoieli în privinţa exactităţii dozei de produse petroliere livrate la coloană, să solicite operatorului staţiei controlul imediat a stării coloanei de distribuţie. În cazul constatării unei diferenţe în minus, operatorul este obligat să restituie paguba consumatorului şi să înceteze utilizarea acestei coloane pînă la efectuarea reparaţiilor

(Sursa : Info Prim Neo, Republica Moldova)