FESTIVALUL FILMULUI EVREIESC

Aflat la a patra editie,  Festivalul Filmului Evreiesc Bucuresti (  Bucharest Jewish Film Festival – BJFF) propune publicului o bogata selectie de peste 50 de filme, majoritatea in premiera in Romania, ce vor fi proiectate, in perioada 7 –13 noiembrie, la  Cinema Studio si  Muzeul National al Taranului Roman.
Festivalul Filmului Evreiesc Bucuresti este in primul rand un festival al cunoasterii, al apropierii, al descoperirii. Este in acest sens o adevarata expeditie antropologica si chiar una dintre cele mai complexe. In al doilea rand, el este un festival al imprietenirii, al uimirii si bucuriei recunoasterii in celalalt. Festivalul creeaza un timp si spatiu comun in care ne ajuta sa ne descoperim si redescoperim, dincolo de istorie si geografie, dar impreuna cu acestea, prieteni si nu straini, frati si  nu dusmani.
În cadrul Galei de deschidere din 9 noiembrie va fi prezentat  filmul german ANDERSWO ANYWHERE ELSE, în regia lui Ester Amrami.
Festivalul se inscrie intr-o retea ce include peste 160 de evenimente organizate in intreaga lume sub brand-ul Jewish Film Festival si se adreseaza cinefililor pasionati de excelenta si inedit in arta cinematografica, publicului de orice varsta, doritor sa se informeze despre bogata mostenire culturala evreiasca la nivel mondial, cu accent pe Estul Europei si Romania.
Programul editiei de anul acesta a festivalului, care va fi disponibil online la www.bjff.ro, include lungmetraje, scurtmetraje, documentare, opere de fictiune si filme de animatie, de la cele mai noi productii pana la pelicule de cinemateca, precum si expozitii de arta, workshop-uri si dezbateri cu tematica iudaica.
Alaturi de filmele din program, la Bucuresti vor fi prezenti regizori si producatori, personalitati ce se vor intalni cu specialistii din cinematografia romaneasca, cu reprezentantii mass-media, cu publicul bucurestean.
Accesul la proiectii este liber, in limita locurilor disponibile, cu exceptia Galei, unde accesul se va face pe baza de invitatie.
Festivalul Filmului Evreiesc Bucuresti este organizat de Fundatia Culturala  Art Promo si NOI Media Print.
Festivalul Filmului Evreiesc Bucureşti îşi propune educarea prin cultură a publicului în sensul:
– cunoaşterii de către publicul festivalului a culturii, obiceiurilor şi tradiţiilor evreieşti;
– familiarizării publicului cu particularităţile unei culturi care face parte din identitatea istorică românească, respectând principiul unitate în diversitate;
– toleranţei inter-etnice şi religioase, mai ales acum, când într-o Europă Unită apar tendinţe de a crea “cetăţeni de mâna a doua” şi de a marginaliza unele minorităţi etnice;
– cunoaşterii celuilalt prin intermediul actului de cultură;
– facilitării cooperării şi dialogului internaţional
Festivalul Filmului Evreiesc Bucureşti se adresează publicului larg (în special cel tânăr); iubitorilor de film şi celor care apreciază ineditul în arta cinematografică; tuturor celor ce apreciază diversitatea culturală.