Portofoliul Politici Regionale este un instrument esenţial cu ajutorul căruia poate fi crescută competitivitatea în UE

Portofoliul Politici Regionale – ocupat de reprezentanta României în cadrul Comisiei Europene – se doreşte motorul creşterii economice şi al competitivităţii în Uniune. Afirmaţia îi aparţine comisarului european Corina Creţu şi a fost făcută în interviul acordat pentru Radio România Actualităţi, primul său interviu de la preluarea mandatului:
Corina Creţu: Politica Regională este un portofoliu foarte important, foarte greu. Este un instrument esenţial cu ajutorul căruia putem creşte competitivitatea în Uniunea Europeană, putem readuce creşterea economică, putem crea locuri de muncă. Toţi colegii mei spun că suntem foarte norocoşi, pentru că este o politică de investiţie a Uniunii Europene şi este practic singura politică prin care putem obţine rezultate palpabile şi prin care le putem spune cu adevărat oamenilor că Uniunea Europeană este aproape de cetăţeni. Sigur că ţine şi de perfomanţa statelor membre, în ce măsură vor propune programe operaţionale de calitate care să răspundă într-adevăr nevoilor cetăţenilor.
Realizator: Vă invităm să ascultaţi integral acest inteviu acordat de comisarul european Corina Creţu colegei noastre Ruxandra Săraru, diseară, la ora 21:05, în emisiunea „Oameni care mişcă România”.