„No Lugares“ de Anka Moldovan la sediul Institutului Cultural Român de la Madrid

Institutul Cultural Român de la Madrid organizează la sediul său expoziția de pictură „No Lugares“ de Anka Moldovan, în perioada 5-28 noiembrie 2014. Acest proiect face parte din strategia Institutului Cultural Român de la Madrid de a promova artiştii români stabiliţi în Spania prin organizarea de expoziţii şi susţinerea de colaborări cu instituţii de artă spaniole.

Născută la Cluj-Napoca, în 1976, Anka Moldovan este licențiată în Istoria Artei la Universitatea Autónoma din Madrid. Locuiește la Madrid și a avut expoziții la New York, Paris, Berlin, Porto, Sevilia, Santiago de Compostela și Madrid. În septembrie 2014, s-a clasat pe primul loc la a doua ediție a concursului Arte en la red. De virtual a exposición física“, organizat de către Casa de America, unde lucrările sale, alături de cele ale finaliștilor, vor putea fi văzute până pe 8 noiembrie.

Cei care cunosc lucrările Ankăi Moldovan vorbesc de impulsuri viscerale, de povești și întâmplări înșirate pe fiecare pânză, de medii“ cu o atmosferă distinsă, cu ceață, asfalt și personaje impactante care vin, pleacă, se opresc și se conturează în abstractul figurativ.

În <No Lugares> nu există identitate, dialog, nici relații. Doar un schimb fugitiv de priviri între persoane care niciodată nu se vor mai întâlni. În <No Lugares> omul nu aparține, e mai degrabă nediferențiat. Tăcut, anonim, singur, se înfășoară în propria individualitate pentru a continua să se gândească mai departe de dincolo. Inclusiv, mai departe încă de dincolo“, cum spunea Nichita Stănescu în una dintre elegiile sale, Omul-fantă.“, afirmă Anka Moldovan.

Expoziția „No Lugares“ de Anka Moldovan poate fi văzută la sediul Institutului Cultural Român de la Madrid până pe 28 noiembrie, de luni până joi, între orele 10.00 și 20.00, și vinerea, între orele 10.00 și 17.00.