Premieră la ICR New York – „TRADIŢIONAL = MODERN. Arhitecturi vernaculare din Dobrogea”

Institutul Cultural Român din New York (ICR NY) şi IGLOOMEDIA au plăcerea de a vă invita la expoziţa de arhitectură „TRADIŢIONAL = MODERN. Arhitecturi vernaculare din Dobrogea”.

Vernisajul expoziţiei va avea loc în data de 7 noiembrie 2014, ora 19.00, în Sala Auditorium a ICR New York. Bruno Andreşoiu, arhitect şi director la Igloomedia, va susţine o conferinţă şi apoi va participa la o sesiune de întrebări şi răspunsuri.

Expoziţia cuprinde peste 30 de postere de mari dimensiuni (100 x 70 cm), de o excepţională calitate grafică, cu zeci de imagini, selectate din trei albume de referinţă, editate de igloomedia. primele două au apărut în colecţia „igloopatrimoniu”  şi au ca scop recuperarea şi revalorizarea arhitecturii tradiţionale din mediul rural dobrogean – „Stuf. Case tradiţionale din Delta Dunării” (2008) şi „Olane. Case tradiţionale din Dobrogea” (2012) -, iar cel de-al treilea  „Stuf. Tradiţional înseamnă modern” (2009) cuprinde 15 proiecte de case şi pensiuni pentru Delta Dunării, inspirate de arhitectura tradiţională a regiunii, cu acoperişul de stuf, dar cu un look extrem de contemporan. În acest sens expoziţia este o pledoarie pentru arhitectura ecologică.

Bruno Andreşoiu a absolvit Institutul de Arhitectură „Ion Mincu” din Bucureşti, în anul 1996, iar în 1999, a înfiinţat propriul birou de proiectare. Din noiembrie 2001, editează revista lunară igloo habitat & arhitectură, un periodic editat şi tipărit în excelente condiţii grafice – care se bucură de aprecierea unanimă a specialiştilor în domeniu, din România şi de peste hotare.

Bruno Andreşoiu a fost vicepreşedinte, responsabil de imagine şi comunicare al Ordinului Arhitecţilor din Romania (OAR) – filiala Bucureşti (2006-2010), Comisar al Anualei de Arhitectură Bucureşti (2007-2010), membru in Consiliul Naţional al OAR (2006-2013). De asemenea, domnia sa a fost senior editor al revistei de cultură urbană re:PUBLIK (2005-2009) şi al revistei D.sign, supliment lunar al Ziarului Financiar (2004-2005). Între 2003 şi 2010, a editat albumele Anuala de Arhitectură Bucuresti. Din noiembrie 2005, editează Buletinul informativ al OAR Bucureşti. Coordonează, prefaţează şi concepe albumele din colecţiile igloomedia: Igloopatrimoniu, iglooprofil, igloobest, igloopocket, iglooguide, igloobooks, igloo art.