Candidaţii la preşedinţie îşi pregătesc strategiile pentru turul al doilea

Alianţele care îi sprijină pe cei doi candidaţi rămaşi în cursa pentru cea mai înaltă funcţie în stat pregătesc strategiile pentru campania electorală înaintea celui de-al doilea tur de scrutin. Ambele echipe de campanie consideră că e nevoie de un dialog mai direct cu cetăţenii. Liderii PSD continuă şi astăzi analiza rezultatelor cu reprrezentanţii din teritoriu. Coaliţia PSD-UNPR-PC este nemulţumită de scorul obţinut în judeţele din Transilvania, unde intenţionează să mobilizeze activişti care să meargă personal la uşile alegătorilor, a anunţat preşedintele executiv al social-democraţilor, Liviu Dragnea.
„Ne-am sfătuit care sunt cele mai bune acţiuni pentru mobilizarea cetăţenilor români, ne asigurăm că românii care nu au votat în primul tur să vină şi în al doilea. De asemenea, din cei care au votat cu alţi candidaţi în primul tur să vină să voteze cu Victor Ponta. Organizaţiile noastre sunt din nou în dispozitiv, şi-au reînceput acţiunile de discuţie cu cetăţenii”, a spus Liviu Dragnea.
Pe o tactică similară se va axa şi echipa de campanie a candidatului ACL, Klaus Iohannis. Şeful de campanie, Vasile Blaga, a solicitat o implicare mai mare a liderilor alianţei în judeţele cu rezultate slabe şi a vorbit de asemenea despre o strategie din casă în casă:
„Suntem optimişti, sunt optimişti şi colegii noştri, lucrează bine în alianţă şi vom câştiga şi în aceste regiuni alegerile în turul II de scrutin. A fost o analiză responsabilă, iar colegii sunt hotărâţi ca să ducă munca din casă în casă pentru a explica toate aceste lucruri”.
ACL i-a solicitat AEP şi BEC să verifice listele suplimentare de la votul din primul tur al alegerilor prezidenţiale. Potrivit lui Vasile Blaga, există indicii serioase referitoare la cazuri de vot multiplu şi turism electoral, iar ACL a sesizat deja Parchetul şi DNA cu privire la săvârşirea unor infracţiuni electorale.

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 6 noiembrie)