Imigranţii din Europa de Est plătesc taxe cu 12% mai mult decât primesc în beneficii

Imigranţii din Europa de Est au contribuit cu 5 miliarde de lire sterline la economia Marii Britanii, pe o perioada de 11 ani, în conformitate cu noi date de cercetare. Cercetarea a arătat că imigranţii sosiţi între 2000 şi 2011 din zece ţări central şi est-europene au plătit cu 12% mai mulţi bani la bugetul public în impozite, decât au primit ca beneficii. Ei au avut o contribuţie pozitivă de aproximativ 5 miliarde de lire sterline şi au fost, de asemenea, mai bine educaţi decât britanicii nativi, cu o medie de 25% din imigranţi având o diplomă, în timp ce media nativilor din Marea Britanie a fost de 24%. Studiului Centrului UCL pentru Cercetarea şi analiză migraţiei (CRreAM), de asemenea a constatat că imigranţii din Estul şi Centralul Europei au mai multe şanse de a fi angajaţi decât nativii din Marea Britanie: la 81%, în timp o medie de 70% din localnicii din Marea Britanie sunt angajaţi.
Noile date se referă la imigranţii din zece ţări (foste) „candidate”, cunoscute sub numele de „A10”, care au aderat la Uniunea Europeană după 2004, inclusiv România, Bulgaria, Republica Cehă, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, Slovacia, Slovenia. Studiul nu ia în considerare perioada de după ianuarie 2014, când au fost ridicate restricţiile de migrare pentru persoanele din România şi Bulgaria, permiţându-le să lucreze fără restricţii pe teritoriul Uniunii Europene. Concluziile sunt în contrast puternic cu punctele de vedere ale unor politicieni, care avertizează asupra afluxului „necontrolat” al migranţilor.
Prim-ministrul David Cameron se află sub presiunea de a reduce imigraţia, şi are în vedere planuri de întindere la maximum a  normelor UE” pentru a interzice imigranţii care nu au loc de muncă şi a-i deporta pe cei care nu sunt în măsură să se întreţină după trei luni. Cancelarul german Angela Merkel a avertizat că planurile sale riscă să îl izgonească din Uniune. Cameron a declarat în 2013 că imigraţia este o povară constantă asupra serviciilor publice. Imigranţii europeni din ţările UE-15, primele 15 din UE, inclusiv Franţa, Germania, Irlanda, Italia şi Spania – au contribuit chiar mai mult decât imigranţii est şi central-europeni, dând înapoi în medie 64% mai mult la bugetul public decât au primit.
(Sursa: THE HUFFINGTON POST, Marea Britanie)
Traducerea şi adaptarea: Cristina Zaharia