Seară de lectură cu scritorii Florin Irimia si Hakan Akdogan la ICR Istanbul

afis seara lecturaÎn parteneriat cu Ministerul Culturii, ICR Istanbul va fi gazda unei seri de literatură la care vor participa scriitorul român Florin Irimia și scriitorul turc Hakan Akdogan, vineri, 7 noiembrie, începând cu ora 19.00.

Scriitorul Florin Irimia vine la Istanbul la invitatia Ministerului Culturii, prilejuită de participarea României la cea de a 33-a ediție a Târgului Internațional de Carte de la Istanbul, Ministerul Culturii fiind organizatorul standului național. La sediul ICR Istanbul, Florin Irimia va citi din romanul ”O fereastră întunecată” si va fi în dialog cu scriitorul turc Hakan Akdoğan. Întâlnirea este sprijinită și de asociația diasporei române din Istanbul, fiind găzduită în cadrul Târgului de toamnă organizat de ICR Istanbul împreună cu membrii comunității românesti locale.

Considerată de critical literar Bogdan Cretu drept o ”carte ce demonstrează maturitatea unui prozator care, încă de la primele sale manifestări în viața literară, pare extrem de ambițios și de sigur pe sine”, romanul ”O fereastră întunecată” al scriitorului Florin Irimia este în curs de aparitie în limba turcă la editura Aylak Adam din Istanbul, în traducerea Suniei Acmambet.

Florin Irimia (n. 1976, Iaşi) este asistent doctor la Facultatea de Litere a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Semnează cronici literare începând cu anul 2001 în calitate de colaborator al revistelor Observator Cultural, Noua literatură, Dilemateca, România literară, Timpul şi Suplimentul de cultură, unde actualmente deţine o rubrică permanentă. În 2009 debutează ca prozator în revista Noua literatură (sub pseudonimul Eduard Tautu), iar în 2011 publică romanul de debut, „Defekt”, la Editura Brumar. Este prezent în antologia „Alerta de grad zero” în proza scurtă românească actuală (editor Igor Ursenco), aparută la Editura Herg Benet. A mai publicat proză scurtă în revistele Familia, Suspans, Timpul, Zona literară, precum şi în Ziarul de Iaşi.

Născut în anul 1971, la Ankara, Hakan Akdoğan este absolvent de filologie, specializarea limba și literatura engleză. După ce a câștigat premiul Yunus Nadi pentru romanul ”Nü Peride”(2002), scriitorul turc a mai publicat ”İlişmek” (2005), ”Gölge Yaşatan”(2002), ”Struma Karanlıkta Bir Ninni” (2007) şi “Varlık ve Piçlik” (2014). Hakan Akdoğan este membru al asociației PEN Turcia (International Association of Poets, Playwrights, Editors, Essayists and Novelists)- transmite ICR Istanbul.

Contact:

Institutul Cultural Român Dimitrie Cantemir-Istanbul

Siraselviler Cad. 21, Taksim, Beyoglu, Istanbul

tel/fax:(+90212) 292 43 45

email: icr.istanbul@icr.ro

www.icr.ro