Andrei Ursu, fiul dizidentului Gheorghe Ursu, a declarat că a încetat greva foamei, pentru că s-a redeschis dosarul „Procesul comunismului”

Andrei Ursu, fiul dizidentului Gheorghe Ursu, victimă a regimului comunist, a declarat, astăzi, că după 17 zile a încetat greva foamei. El a precizat că renunţă la această formă de protest, pentru că procurorul general al României a dispus printr-o ordonanţă redeschiderea proceselor penale din dosarul numit generic „Procesul comunismului”, care anterior primiseră decizii de neîncepere a urmăririi penale. În aceste dosare, erau implicaţi ofiţerii de securitate, care au acţionat împotriva tatălui său.
Andrei Ursu: Această ordonanţă dispune să se redeschidă toate cercetările penale. Este un act în sfârşit al justiţiei române, care mi se pare că a făcut un pas înainte. Menţionează în acest act dizidenţa anilor ’80, cei care au fost bătuţi, torturaţi, încarceraţi, care toate se înscriu la crime împotriva umanităţii, acum. Nu mai este nimic prescris.
Realizator: Gheorghe Ursu, inginer constructor, scriitor şi dizident, a fost arestat de către Securitate în urma denunţului unui coleg. În jurnalul său, confiscat de Securitate, descria realităţile regimului totalitar de pe vremea lui Nicolae Ceauşescu. Dizidentul a fost omorât în bătaie, în penitenciarul din Calea Rahovei, în 17 noiembrie 1985./ovidiu/ilapadat

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 7 noiembrie