Degustarea a trei branduri de vinuri moldoveneşti la Fox News (SUA) a fost urmărită de 7 milioane de spectatori

Degustarea a trei branduri de vinuri moldoveneşti la postul de televiziune Fox News (SUA) a fost vizionată de 7 mil. de telespectatori. Surse din cadrul administraţiei Oficiului Naţional al Viei şi Vinului au relatat pentru agenţia „INFOTAG”că experta americană în domeniul vinurilor, Christy Canterbury a ales singură vinurile, pe care le-a degustat la emisiunea „Wine with me” cu prezentatoarea Tracy Byrnes.

În cadrul emisiunii au fost degustate Saperavi-2011 – producătorul compania moldo-americană Lion Gri, Et cetera cuvee rouge-2012 – producător Alexandru Luchianov şi Chardonnay Exceptional-2011 – producător Asconi.

Preşedintele Lion Gri, Grigore Sonic, a spus corespondentului „INFOTAG”, că pe piaţa americană vinurile Lion Gri se vând de mai bine de 10 ani.
„Americanilor le place „Pinot Gri” al nostru, deseori îl compară cu Santa Margarito (Italia), preferând, totuşi, brandul nostru”, a menţionat el.
Grigore Sonic a spus că Lion Gri livrează pe piaţa americană mărci comerciale ca „Shiraz”, „Malbec”, „Saperavi” şi „Merlot”.