Teatrul „Marin Sorescu” din Craiova prezent la Festivalul Internaţional „Shakespeare”, din Tel Aviv

Festivalul Internaţional de Teatru „Shakespeare” din Tel Aviv, este aproape de final. La evenimentul care se încheie sâmbătă este reprezentată şi România prin Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova. Actorii vor juca piesa „O furtună”, de William Shakespeare, în regia lui Silviu Purcărete.

„Şi uite că iar se pune de o furtună” – nu la ICR Tel Aviv, ci pe scena Teatrului „Cameri” din Tel Aviv – este doar o replică pretext pentru „Matinal”, din „O furtună”, în regia  maestrului Silviu Purcărete, cu Naţionalul craiovean. Succesul a fost confirmat şi de preşedintele ICR, Lilian Zamfiroiu, prezent la Festivalul „Shakespeare” din Israel, prima ediţie găzduită în acest an de Teatrul „Cameri” din Tel Aviv. Un eveniment remarcabil cu sprijinul ICR la acest festival internaţional şi care se doreşte să nu fi fost o prezenţă singulară pentru publicul israelina. Sunt prezentate publicului spectacole din Georgia, China, Lituania, România, Marea Britanie, Slovenia şi Israel. La recepţia oferită de ambasadoarea României Andreea Păstârnac, preşedintele ICR, Lilian Zamfiroiu, într-un rar interviu în exclusivitate, a declarat:

Lilian Zamfiroiu: Teatrul Naţional din Craiova, care este fără doar şi poate unul dintre colectivele de frunte din teatrul românesc, a primit această invitaţie la Festivalul Internaţional de la Teatrul „Cameri” din Tel Aviv, în urmă cu un an de zile, prilej cu care directorul teatrului din Craiova, dl Cornişteanu, s-a adresat ICR pentru un sprijin. Am reuşit să acordăm un suport, zic eu, semnificativ acestui spectacol şi, iată, în această seară, am confirmarea, după cum aţi văzut reacţia spectatorilor, în marea lor majoritate tineri, lucru care m-a impresionat absolut în mod special, a confirmat pe deplin că investiţia noastră a fost una absolut rentabilă.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 13 noiembrie