Kremlinul a dezminţit informaţiile că preşedintele Putin ar putea părăsi mai devreme summitul G20 din Australia

Un purtător de cuvânt al Kremlinului a dezminţit astăzi informaţiile potrivit cărora preşedintele rus, Vladimir Putin, intenţionează să părăsească mai devreme summitul G20 care se desfăşoară la Brisbane, în Australia, din cauza criticilor privind conflictul din Ucraina.

Cancelarul german, Angela Merkel, şi premierul britanic, David Cameron, au avertizat astăzi Rusia că UE ia în considerare noi sancţiuni financiare împotriva unor cetăţeni ruşi, din cauza crizei din Ucraina. Summitul G20, din Australia, care se va axa pe problemele economice, s-a transformat într-o confruntare între liderii occidentali şi Vladimir Putin, după apariţia unor informaţii, potrivit cărora trupele ruseşti intră în estul Ucrainei. Potrivit REUTERS, Rusia a negat că trimite forţe armate să ajute separariştii din estul Ucrainei să lanseze o nouă ofensivă în zonă. Tot astăzi, liderul de la Kremlin a avut întrevederi cu omologul său francez, Francois Hollande, şi cu premierul britanic, David Cameron, în marja summitului G20. În cadrul întâlnirii cu preşedintele francez, Putin i-a cerut acestuia să reducă riscurile şi consecinţele negative pentru relaţiile bilaterale, generate de tensiunile internaţionale actuale.

Potrivit Agenţiei RIA NOVOSTI, Rusia ameninţă Franţa că va cere despăgubiri financiare serioase, dacă nu îi furnizează prima navă de razboi comandată printr-un contract de 1,2 miliarde de euro, până la sfârşitul acestei luni. Ministrul francez al apărării spune însă că nu poate stabili un termen de livrare, în această etapă. Din cauza crizei din Ucraina, Parisul este presat de aliaţii europeni şi americani, să nu pună la dispoziţia Rusiei o navă militară cu care şi-ar putea ameninţa vecinii.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 15 noiembrie