Apărarea antirachetă se discută azi, la Bucureşti

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, se va întâlni astazi, 17 noiembrie, la sediul M.Ap.N., cu Rose Gottemoeller, subsecretar de stat pentru controlul armamentelor şi securitate internaţională, şi cu Frank Rose, adjunctul Secretarului de Stat pentru politica spaţială şi de apărare, din cadrul Departamentului de Stat al SUA.
În cadrul discuţiilor vor fi abordate subiecte precum mecanismele de consultare create în cadrul Parteneriatului Strategic, apărarea antirachetă, stadiul şi perspectivele operaţionalizării bazei militare de la Deveselu, dar şi acţiunile care vor fi derulate în anul 2015.
Alte teme aflate pe agenda întâlnirii vor fi criza din Ucraina şi implicaţiile asupra securităţii din zona ţării noastre, măsurile de reasigurare aliate,  contribuţia României la viitoarea misiune aliată din Afganistan, dar şi teme privind controlul armamentelor.
România este un partener de nădejde pentru Statele Unite ale Americii, respectând obligaţiile şi parteneriatele asumate împreună, se arată într-un comunicat al MAPN primit la redacţie.