Stagiu de practică a doi studenţi fracezi la Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna

În perioada 17.11.2014 – 21.11.2014, Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna, va asigura realizarea unui stagiu de practică cu tema „Managementul deţinuţilor periculoşi şi al violenţei” pentru doi studen ț i de la Şcoala Naţională de Administraţie Penitenciară din Franţa ( ENAP).

În acest sens, cei doi studenţi francezi vor asista la lucrările practice ale modulului de învăţământ „PSIHOLOGIE PENITENCIARĂ” cu tema „Agresivitatea în mediul închis”. Astfel ei vor putea afla informaţii utile despre: agresivitatea în mediul penitenciar, formele agresivităţii în penitenciar, factorii implicaţi în generarea agresivităţii,   gestionarea agresivităţii şi aplicarea metodelor specifice de detensionare a persoanelor private de libertate în mediul penitenciar.

Studenţii vor asista şi la o oră de autoapărare în care elevii şcolii noastre îşi însuşesc procedeele tehnice de autoapărare, prin care îşi   pot apăra integritatea în cazul în care ar deveni  victime ale unui atac declanşat prin surprindere.

Prezentarea sistemului penitenciar românesc, prezentarea şcolii, a corpului profesoral şi  a condiţiilor de recrutare şi selectare candidaţilor, viitori elevi ai Şcolii Naţionale de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare, le vor întregi imaginea despre ce înseamnă pregătirea specifică a  funcţionarilor publici cu statut special .

Pentru îndeplinirea obiectivelor stagiului de practică, cei doi studenţi vor mai realiza vizite de studiu, în următoarele unităţi penitenciare din sistemul administraţiei penitenciare: Penitenciarul Spital Tîrgu Ocna, Penitenciarul Bacău şi Centrul Educativ Tîrgu Ocna.

Programul intercultural va consta în cunoaşterea tradiţiilor româneşti şi a punctelor de interes turistic ale zonei.

RADOR – 17 noiembrie