„Ziua fără datorii” serbată pentru al treilea an consecutiv în Republica Moldova

Pe 17 noiembrie Comunitatea Europeană serbează “Ziua fără datorii”. Eveniment care ne reaminteşte tuturor necesitatea de a fi la zi cu achitarea obligaţiilor de plata. Este o ocazie suplimentară pentru a face un rezumat al situaţiei financiare personale, pentru a ne reaminti cui datoram bani şi cât, şi să acţionăm în sensul achitării acestora.

De Ziua internaţională fără Datorii, INCASO a lansat o campanie de educare financiară destinată adolescenţilor, ce are ca scop să informeze populaţia tânără despre responsabilitatea contractuală.

În cadrul proiectului au fost invitaţi să participe instituţiile preuniversitare din Republica Moldova, unde se vor susţine prelegeri de educare financiară, la care liceenii şi studenţii vor avea ocazia să înveţe cum să gestioneze corect şi eficient bugetul personal, cum să devină mai responsabili în privinţa împrumuturilor şi a plăţii datoriilor, care sunt obligaţiile contractuale atunci când semnează un contract, etc.

Campania “Ziua fără datorii” tinde să reamintească că datoriile nu pot fi amânate la infinit şi are ca scop să determine populaţia să adopte o atitudine mai responsabilă în privinţa împrumuturilor şi a plăţii datoriilor.