Ford România urmează să reducă numărul angajaţilor de la uzina din Craiova

Ford România urmează să reducă numărul angajaţilor de la uzina din Craiova cu aproape un sfert din numărul total. Compania a anunţat azi, printr-un comunicat, un program de încetare voluntară a contractului individual de muncă pentru 680 de salariaţi, ca urmare a scăderii cererii pe piaţa auto din Europa. Până la 18 decembrie este deschisă o listă pe care se pot înscrie angajaţii care doresc să renunţe la slujba de la Ford, iar dacă ţinta de reducere a personalului nu va fi atinsă, se va trece la concedieri pe motive economice. Reprezentantul sindical al angajaţilor, i-a spus corespondentului RRA Florin Firu că nu crede că vor fi 680 de angajaţi care să dorească să renunţe la locul de muncă de la Ford, dar este gata de negocieri pentru a se obţine cele mai bune condiţii pentru salariaţi.

Deocamdată aşteptăm să fim înştiinţaţi oficial despre demararea acestui proces fiindcă noi astăzi am fost informaţi dar nu aşa cum prevede legea şi contractul nostru colectiv de muncă, probabil se va întâmpla în cursul săptămânii viitoare acest lucru. După care vom începe procesul normal de consultări, negocieri cu angajatorul fiindcă aceasta este ceea ce putem face.

Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Dolj a primit o notificare de la Societatea Ford privind intenţia de a concedia, în 2015, un număr de persoane, fără alte detalii deocamdată, mai transmite corespondentul nostru la Craiova, Florin Firu. El aminteşte că în toamna şi iarna anului trecut compania a derulat un program de întrerupere temporară a activităţii.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 19 noiembrie