Descoperă spiritul sărbătorilor de iarnă cu emisiunea de mărci poștale „Crăciun 2014”

Adorată și celebrată în toate colțurile lumii, Sfânta Sărbătoare a Nașterii Domnului Iisus Hristos este un prilej de bucurie, bunătate și uniune. Este sărbătoarea gândurilor pașnice, de apropiere și înțelegere, dar și o minunată ocazie ce reunește familii și prieteni într-o atmosferă festivă, de iubire și voie bună.

Prin emisiunea filatelică dedicată nașterii Mântuitorului Iisus Hristos, Romfilatelia continuă tradiția de a marca sărbătorile de iarnă prin proiecte speciale de timbre. Ca și în anii trecuți, emisiunea de mărci poștale „Crăciun 2014” simbolizează minunea Nașterii Domnului, pe care credincioșii de pretutindeni o împărtășesc cu smerenie și suflet curat.

Marca poștală ce vestește nașterea Pruncului Iisus reproduce în acest an, într-o manieră grafică sugestivă, imaginea unei icoane aparținând patrimoniului Mănăstirii Stavropoleos din București.

Biserica Mănăstirii Stavropoleos este o construcție realizată în stilul arhitecturii muntenești a secolului al XVIII-lea, având toate datele stilistice specifice artei de tradiție brâncovenească și găzduind numeroase spații și obiecte bisericești de colecție, ce transformă biserica într-un lăcaș de cult fascinant, prin formele sale, cu detalii frumos sculptate, mărturii ale tradiției și artei bisericești vechi.

Icoana reprodusă pe timbrul cu valoarea nominală de 1,00 lei este pictată într-o manieră populară, în secolul al XIX-lea și o înfățișează pe Maica Domnului alături de pruncul Iisus, în ieslea din peșteră. Magii care aduc daruri, păstorii și Dreptul Iosif întregesc compoziția care rezumă acest mare eveniment al lumii creștine: Nașterea Domnului.

Timbrul emisiunii este însoțit de plicul prima zi, iar ca forme de machetare au fost folosite coala de 32 timbre, minicoala de 8 timbre + 1 vinietă și blocul de 2 timbre (în album filatelic).

Produsele speciale, realizate în tiraj limitat, întregesc concepția grafică și artistică a emisiunii de timbre „Crăciun 2014”, Romfilatelia prezentând colecționarilor, și nu numai, o ofertă generoasă de cadouri filatelice:

Albumul filatelic al emisiunii este realizat în tiraj limitat de 421 exemplare și este echipat cu blocul de două timbre dantelate, cu un text imprimat cu folio aur și plicul „prima zi” cu ștampila „prima zi” imprimată cu folio aur. Produsele filatelice (blocul și plicul „prima zi”) sunt numerotate de la 001 la 421.

Produsul filatelic special – timbrul de argint aurit Crăciun 2014, concept Romfilatelia, este realizat într-un tiraj limitat de 421 exemplare. Timbrul din argint aurit, replică a mărcii poștale Crăciun 2014, având dimensiunile de 36 x 36 mm și 0,7 mm grosime, este prezentat într-o cutie din piele și este însoțit de carnetul filatelic care conține timbrul nedantelat al emisiunii și certificatul de autenticitate, numerotat de la 001 la 421.

Stampă Biserica Stavropoleos (reproducere după gravură de Octavian Penda) – este un produs realizat într-un tiraj limitat de 227 exemplare, echipat cu un timbru dantelat cu ștampila „prima zi” a emisiunii și un timbru nedantelat, ambele aparținând emisiunii Crăciun 2014.

Vă așteptăm vineri, 21 noiembrie a.c., orele 14:00 la lansarea oficială a emisiunii de timbre „Crăciun 2014”, alături de canotoarea Elisabeta Lipă, invitata specială a acestui moment. Totodată, începând din această zi, emisiunea dedicată Sfintei Sărbători a Nașterii Domnului Iisus Hristos va putea fi achiziţionată atât de la standul Romfilatelia din cadrul Gaudeamus, cât și de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.

Romfilatelia mulţumeşte Preafericirii Sale Părintele Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Arhiepiscopiei Bucureștilor și Mănăstirii Stavropoleos pentru sprijinul acordat în realizarea acestei emisiuni de mărci poştale.