Pizza cu andive, macrou afumat şi măsline negre

Este adevărat că aluatul de pizza clasic se prepară cu făină şi drojdie, dar varianta asta este mai specială – are şi brânză de vaci în compoziţie!

Pentru aluat:
DSCI2093
250 grame făină (sau 12 linguri cu vârf)
250 grame margarină
250 grame brânză de vaci

Pentru blat:

150 grame pastă de tomate
2-3 căţei de usturoi
1 andivă mare
1 pachet de file de macrou afumat (aproximativ 150 grame)
100 grame măsline afumate, fără sâmburi
150 grame caşcaval ras
sare, piper, cimbru

Se amesteca bine faina cernută, margarina şi brânza de vaci. Se adună aluatul în formă de minge şi se ţine la frigider cel puţin jumătate de oră. Între timp, se amestecă pasta de tomate cu sarea, piperul, cimbrul şi căţeii de usturoi zdrobiţi, se taie andiva cubuleţe şi macroul, în fâşii subţiri.
Aluatul se întinde cu sucitorul (îl punem între două folii de plastic, ca să nu se lipească sucitorul de aluat) şi se pune în tavă (care nu trebuie unsă în prealabil, aluatul este suficient de gras şi nu se va lipi). Se pune tava cu aluatul la cuptor până când se rumeneşte aluatul şi se desprinde uşor de fundul tăvii. Se scoate din cuptor, se întinde pasta de tomate cu mirodenii şi apoi se presară deasupra andiva tăiată cubuleţe, macroul şi măslinele. La final se pune caşcavalul ras şi se mai introduce pizza puţin la cuptor, cât să se topească caşcavalul şi să se amestece puţin compoziţia.

Poftă bună!

Daniela Sîrbu