Forumul Societatii Civile din Europa Centrala si de Est, 27 – 28 noiembrie, 2014

Intre 27 – 28 noiembrie are loc la Bucuresti Forumul Societatii Civile din Europa Centrala si de Est. Evenimentul reuneste vorbitori si participanti din 18 tari europene. Reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale, actori-cheie din institutiile europene (Comisia Europeana, Parlamentul European, Consiliul Europei) se intalnesc la Bucuresti sa discute si contureze solutii pentru viitorul democratiei in Europa.

Forumul debuteaza pe 27 noiembrie, la ora 9.00 AM cu dezbaterea sustinuta de jurnalistul polonez Adam Michnik, redactor-sef al Gazeta Wyborcza cel mai cunoscut cotidian polonez si filosoful, scriitorul si jurnalistul roman Andrei Plesu. Sesiunea va fi transmisa live pe website-ul www.adevarul.ro .

Evenimentul continua cu sesiuni dedicate situatiei democratiei, precum si teme cum sunt extremismul si intoleranta, coruptie si guvernare deficitara, noi miscari civice, mediu si context economic.

 Printre vorbitorii evenimentului se regasesc: Astrid Emilie Helle – Permanent Representative of Norway to the Council of Europe (NO), Kuba Wygnański – Klon/Jawor Association (PL), Miguel Ongil – miscarea Podemos (ES), Amana Ferro – Senior Policy Officer of the European Anti Poverty Network (EU), Pawel Krzeczunowicz – Civil society expert (PL), Oli Henman – European Representative of CIVICUS (UK).

Mai multe detalii despre agenda si vorbitori se gasesc aici: http://fondong.fdsc.ro/civil-society-forum-from-central-and-eastern-europe-2014

Pentru informatii suplimentare, persoana de contact: Vera Ularu, Coordonator Comunicare, FDSC, 0753.220.110. vera.ularu@fdsc.ro .

Evenimentul este organizat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, in cadrul programului Fondul ONG in Romania, parte a granturilor Spatiului Economic European 2009 – 2014. www.fondong.fdsc.ro . Principalul partener : Biblioteca Nationala a Romaniei.

Parteneri media: Digi24, Radio Romania Actualitati, Radio Bucuresti, Rador, Adevarul, Dilema Veche, StiriONG.ro

Despre Fondul ONG: Programul Fondul ONG este parte din asistenta oferita Romaniei in cadrul Granturilor SEE si norvegiene 2009 – 2014, dispune de 30.000.000 Euro si este implementat de consortiul format din Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC) alaturi de Fundatia pentru Parteneriat (FP) si Centrul de Resurse pentru Comunitatile de Romi (CRCR). Fondurile vor fi distribuite in cadrul a doua runde de finantare, prima in 2013, urmand ca cea de-a doua sa fie lansata in prima parte a anului 2014. La nivel european, programe similare exista in 15 tari europene si isi propun sa sprijine dezvoltarea societatii civile si consolidarea contributiei la justitia sociala, democratie si dezvoltare durabila. www.fondong.fdsc.ro .

Despre Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile: Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile este o organizatie neguvernamentala, independenta, infiintata in anul 1994, in cadrul unei initiative a Comisiei Europene. FDSC este o organizatie pentru organizatii, ce considera ca dezvoltarea sectorului neguvernamental reprezinta in sine un indicator pentru starea comunitatii in care cetatenii traiesc. Mai multe detalii se gasesc pe  www.fdsc.ro.