Primăria Capitalei dă asigurări că bucureştenii nu vor rămâne fără căldură şi apă caldă

Primăria Capitalei dă asigurări că în acest moment nu există niciun pericol ca bucureştenii să rămână fără căldură şi apă caldă, după ce ieri, sindicaliştii de la RADET au avertizat că acest lucru s-ar putea întâmpla, pentru unii dintre locuitorii Capitalei, de la 1 decembrie. Ei spun că Primăria nu a achitat la timp subvenţiile pentru populaţie şi că regia are conturile blocate în proporţie de 50%, din cauza datoriilor la Electrocentrale Bucureşti. Astfel, dacă apar avarii la instalaţiile de termoficare, care sunt vechi, nu vor fi bani pentru reparaţii, afirmă liderul sindical al RADET, Ioana Stoica:
Ioana Stoica: Toate avariile care vor fi în perioada asta vor fi izolate, iar acolo unde este izolat, populaţia nu va avea apă caldă şi căldură, pentru că pierderile sunt numai în buzunarul RADET. Ar trebui, în primul rând, ca guvernul să dea acea hotărâre de guvern cu trecerea ELCEN-ului la Primăria capitalei, ca să fie o singură entitate şi să rezolve problemele financiare, iar aceste două entităţi să aibă bani, ca să poată să funcţioneze într-un regim normal de funcţionare şi de siguranţă a sistemului.
Primăria Capitalei susţine că astăzi, în şedinta de guvern, pe ordinea de zi este şi proiectul de hotărâre privind transferul pachetului de acţiuni ale ELCEN din proprietatea statului în cea a municipalităţii, ceea ce va duce la rezolvarea problemelor semnalate.