Putin povesteşte, pentru prima dată, detalii din viaţa sa privată

Poate pentru că este fost spion KGB sau poate pentru că este o fiinţă introvertită şi, mai degrabă, rezervată, Vladimir Putin a avut întotdeauna o

Putin alaturi de fiica sa, Maria.
Putin alaturi de fiica sa, Maria.

prioritate clară: să îşi învăluie în mult mister familia, să creeze între lume şi fiicele sale o adevărată cortină de fier. Dosar top secret, astfel încât Maria, fiica cea mare, în vârstă de 29 ani, şi sora ei Ekaterina, cu un an mai mică, sunt două necunoscute în Rusia. Iată de ce provoacă stupoare interviul acordat de Putin, în care decide să rupă tăcerea despre adoratele sale moştenitoare, pentru prima dată de când conduce Rusia: „Maria şi Ekaterina trăiesc în Rusia”, povesteşte într-un lung interviu acordat agenţiei Tass. „Locuiesc la Moscova, studiază şi lucrează, viaţa lor privată şi profesională merge bine. Iar eu sunt mândru de ele”. Presa rusă a demonstrat întotdeauna un respect maniacal la adresa fiicelor preşedintelui, încât nu a publicat niciodată fotografiile lor şi nu a vorbit niciodată deschis despre acestea.

Dezminţind zvonurile conform cărora ar duce-o bine în străinătate, liderul rus a povestit că ambele trăiesc la Moscova, dar el reuşeşte să le vadă „acasă”, „numai o dată sau de două ori pe lună”, din cauza agendei sale încărcate. Potrivit zvonurilor, Maria a fost obligată să părăsească în grabă locuinţa sa luxoasă din Olanda, de la Voorschoten, o mică localitate de 30.000 de locuitori din vestul ţării, atunci când a fost doborât deasupra Ucrainei zborul MH17 al companiei Malaysia Airlines, fiind ucişi sute de olandezi. Totul s-a schimbat şi Olanda, practic, a expulzat-o.

Blondă şi discretă, ca fiică de fost agent secret rus, a ştiut să ţină ascunse ani întregi detaliile despre viaţa ei privată. Vecinii, însă, nu s-au abţinut şi au dezvăluit pe reţelele de socializare că Maria trăia într-un apartament de lux pe două etaje, cu cinci camere, evaluat la 2,5 milioane de euro. Proprietarul este logodnicul ei, Jorrit Faasen, de 34 ani, olandez şi vicepreşedintele companiei ruseşti Stroitransgaz. Nici despre Ekaterina, fiica cea mică, nu se ştiu multe lucruri. Potrivit zvonurilor, dezminţite însă de purtătorul de cuvânt de la Kremlin, ar fi logodită cu fiul unui general sud-coreean, cu care trebuia să se căsătorească în 2010. Dar Putin nu a vrut să vorbească despre viitoarea căsătorie, tocmai el care s-a despărţit de curând de soţia sa, Ludmila. Şi-au anunţat divorţul la pe 6 iunie, într-un interviu televizat. Timidă şi dornică să îşi schimbe tunsoarea şi garderoba, Ludmila a fost tot timpul femeia din umbră. În ultimul interviu, Putin povesteşte despre el: „Sunt prea ocupat ca să am mulţi prieteni, dar nu mă simt singur, chiar dacă poate să sune bizar: singurătatea este altceva, este o stare de spirit, iar eu nu simt acest sentiment”. În ceea ce priveşte viitorul său politic, Putin a recunoscut că „există posibilitatea” unei candidaturi pentru al patrulea mandat la Kremlin, unde în caz de victorie ar rămâne până în 2024. „Voi decide în baza contextului general, a sentimentelor şi umorului meu”, a declarat în interviu, excluzând, însă, că doreşte să deţină puterea pe viaţă: „Nu, acest lucru nu este bun pentru ţară. Este dăunător şi nu am nevoie de asta”.

(www.ilgiornale.it – 26 noiembrie)