Papa Francisc începe o vizită de trei zile în Turcia, pentru a promova dialogul interreligios în această ţară şi pacea în Orientul Mijlociu

Papa Francisc începe, astăzi, o vizită de trei zile în Turcia, pentru a promova dialogul interreligios în această ţară şi pacea în Orientul Mijlociu, măcinat de conflicte. Suveranul Pontif va fi primit la Ankara de preşedintele Recep Tayyip Erdoğan, iar la Istanbul se va întâlni cu Patriarhul ecumenic al Constantinopolului, Bartolomeu. În aceste trei zile vor fi atinse şi probleme umanitare, dat fiind că Turcia a devenit în ultimele luni adăpost pentru mai mult de un milon şi jumătate de refugiaţi sirieni, care fug de teroarea instaurată de organizaţia Statului Islamic. Corespondentul Radio România Actualităţi la Roma, Elena Postelnicu, a vorbit despre această vizită cu Mustafa Cenap Aydin, preşedintele Institutului Tevere, care se ocupă de dialogul intercultural şi interreligios.

Mustafa Cenap Aydin: Papa se va întâlni cu locuitorii unei ţări care este eminamente musulmană, deci va fi un dialog interreligios de o importanţă majoră pentru promovarea păcii şi a bunei înţelegeri între religii şi popoare diverse, iar Papa Francisc este foarte atent la aceste aspecte. Prezenţa Papei va constitui o încurajare atât pentru Turcia, cât şi pentru refugiaţii sirieni, pentru a putea traversa cât mai uşor această perioadă dificilă pentru întreaga regiune.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 28 noiembrie