Brigada Rutieră le recoamndă şoferilor să nu pornească la drum dacă nu au maşinile echipate cu anvelope specifice sezonului rece

Brigada Rutieră face recomandări conducătorilor auto pentru buna desfăşurare a traficului rutier îngreunat de condiţiile meteo nefavorabile.

Centru Infotrafic al Poliţiei Române le recomandă şoferilor să nu pornească la drum dacă nu au maşinile echipate cu anvelope specifice sezonului rece, să adapteze viteza în funcţie de starea carosabilului şi vizibilitate astfel încât să poată efectua orice manevră în condiţii de seguranţă. Nu trebuie să se angajeze în depăşiri riscante, să utilizeze cu preponderenţă frâna de motor şi să evite efectuarea depăşirilor. Pentru fluidizarea circulaţiei rutiere Centrul Infotrafic al Poliţiei Române le recomandă cu insistenţă şi pietonilor să traverseze cu mare atenţie doar prin locurile special destinate la culoarea verde a semaforului strict şi numai după ce sunt absolut siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată şi de către şoferi.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 29 noiembrie