UE a anunţat numele persoanelor şi entităţilor adăugate pe lista de sancţiuni îndreptate împotriva Rusiei

Uniunea Europeană a anunţat astăzi numele persoanelor şi entităţilor adăugate pe lista de sancţiuni îndreptate împotriva Rusiei. Acestea ocupă funcţii în republicile autoproclamate Doneţk şi Lugansk, în urma recentelor alegeri din estul Ucrainei, nerecunoscute de comunitatea internaţională.

Printre cei 13 separatişti ucraineni proruşi adăugaţi pe lista de sancţiuni care conţine deja 119 persoane sunt cei care au organizat alegerile de la începutul lunii noiembrie, din aşa-numitele republici autoproclamate. Printre alţii, este vorba de Serghei Koziakov, şeful Comisiei electorale din regiunea Lugansk. Potrivit UE, el a susţinut activ acţiuni şi politici care subminează integritatea teritorială, suveranitatea şi independenţa Ucrainei.

Alte personalităţi incluse pe lista de sancţiuni sunt Aleksandr Kofman, vicepreşedintele Parlamentului republicii autoproclamate Doneţk, care a candidat în alegeri, şi Rabil Kalikof, fost procuror general al aşa-numite republici autoproclamate Doneţk, care a răspuns de chestiunile de securitate cum prilejul alegerilor. Sancţiunile constau în îngheţarea bunurilor pe teritoriul statelor membre, dublată de o interdicţie de intrare pe teritoriul Uniunii Europene.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 29 noiembrie