Liderul Bisericii Greco-Catolice ii ureaza lui Klaus Iohannis sa conduca Romania in pace, unitate, libertate si prosperitate

Eminenta Sa Cardinal Lucian Muresan i-a adresat o scrisoare de felicitare in numele Bisericii Greco-Catolice noului presedinte ales al Romaniei, domnul Klaus Iohannis, in care il felicita pentru alegere si ii ureaza sa conduca „tara spre binele si bunastarea tuturor cetatenilor sai”.

Biserica Greco-Catolica, a spus Cardinalul Lucian, sadeste valorile in inimile credinciosilor ei, iar atunci „cand cinstea, dreptatea si omenia sunt o realitate in viata alesilor tarii trebuie sa fim recunoscatori lui Dumnezeu”.

„Inaintasii nostri au asteptat, dupa 1918, o Romanie unita, in care toti romanii, indiferent de etnie sau confesiune religioasa, sa se bucure de drepturi egale. Alegerea Excelentei Voastre este un semn al idealului de acum o sute de ani care nu uita ca bunastarea porneste de la omenie, de la respectul si ingaduinta pentru celalalt, indiferent de confesiune sau etnice”, a spus Cardinalul Lucian.

Biserica Greco-Catolica crede ca „pacea este lucrarea dreptatii”, iar prestanta institutiilor Romaniei trebuie sa aiba ca baza bunul simt si omenia fata de ceilalti.

Cardinalul Lucian spera, de aceea, ca noul presedinte ales Klaus Iohannis „sa aduca in agora romaneasca exemplul de cinste, toleranta si buna convietuire al Transilvaniei clasice”.

La final Cardinalul Lucian Muresan i-a urat noului presedinte al Romaniei sa poata „conduce aceasta tara pe un drum al bunei intelegeri si al <<lucrului bine facut>>: pentru binele tuturor in pace, unitate, libertate si prosperitate”.

Pentru referinta, copia scanata a scrisorii  poate fi accesata la adresa: http://greco-catolica.org/a556-liderul-bisericii-greco-catolice-ii-ureaza-lui-klaus-iohannis-sa-conduca-romania-in-pace-unitate-libertate-si-prosperitate.aspx