Un lider al Maidanului a fost ucis la Kiev

Un lider al Pieţei Maidan (Maidan Nezalejnosti – Piaţa Independenţei din capitala Ucrainei, unde au avut loc protestele proeuropene n.r.) a fost ucis la Kiev. Acesta se ocupa de cercetarea cazurilor de corupţie în rândul reprezentanţilor structurilor aflate la putere. Lider al Organizaţiei Civice „Comitetul anticorupţie Maidan”, Oleksandr Kostrenko a fost ucis pe data de 30 noiembrie, chiar în propriul său imobil, a anunţat un alt lider al EuroMaidan, Anton Cernîş.

„Ancheta este în plină desfăşurare. El se ocupa de lupta împotriva corupţiei la nivelul structurii organelor de stat, împreună cu mine făcea parte din Consiliul consultativ al Procuraturii Generale, lupta împotriva cazurilor de evacuare ilegală a cetăţenilor şi era un consultant de neînlocuit în procesele juridice şi procesuale”, a scris pe pagina sa de pe Facebook Anton Cernîş.

După cum titrează publicaţia LB.ua, potrivit datelor forţelor de ordine, Kostrenko a fost înjunghiat în propriul său imobil, nu există urme de spargere a apartamentului. Totodată, automobilul acestuia a fost găsit lângă apartamentul regizorului Iuri Omelciuk, pe care îl apăra de „atacurile de tip raider”.

www.rosbalt.ru  – 2 decembrie