Vettel: primul tur cu Ferrari

vettel ferrari
Week-end-ul trecut Sebastian Vettel a vizitat pentru prima oară Scuderia Ferrari în calitate de pilot oficial. Germanul a stat la Maranello câteva zile pentru a dezbate programul echipei pentru sezonul 2015. El s-a întâlnit cu noul director sportiv al echipei, Maurizio Arrivabene dar şi cu inginerii care dezvoltă monoposturile Ferrari de Formula 1. Sâmbătă şi duminică, Vettel şi-a petrecut timpul în simulatorul de Formula 1 după care a luat contact pentru prima dată cu Ferrari-ul de Formula 1 din 2012 pe pista de teste de la Fiorano, parcurgând nu mai puţin de 100 de tururi. Pe simulator, germanul a pilotat virtual un F14 T, acomodându-se cu diversele proceduri din cadrul echipei şi cu comenzile monopostului.
„Este o zi fantastică pentru mine. Imi amintesc perioada când eram copil, plimbându-mă prin Maranello şi încercând să-l văd prin gardul de sârmă pe Michael Schumacher la volanul unui Ferrari. Azi am făcut cunoştinţă cu echipa şi, desigur, pentru mine este ceva nou să îi văd pe toţi îmbrăcaţi în roşu. Am avut parte de o atmosferă specială şi sper să facem lucruri extraordinare împreună în anii ce vor urma”, mărturisea germanul.
„Astăzi a fost destul de frig însă m-am familiarizat rapid cu maşina. Există multe legende legate de Ferrari şi astăzi am prilejul să le confirm, la rândul meu. Este exact cum se spunea despre Ferrari, despre pasiunea tifosilor care şi astăzi au încercat să escaladeze gardurile, aici se întâmplă mereu ceva magic”, a mai spus Vettel.

Text: Valentin Brădăţeanu
Foto: Ferrari
Video: Youtube


[youtube height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]https://www.youtube.com/watch?v=Cbg9AgCdkrk[/youtube]