Spectacole eveniment ale Metropolitan şi La Scala, la Seara de operă

Radio România Muzical şi Radio România Cultural transmit în direct două spectacole – eveniment ce vor avea loc în două dintre cele mai importante teatre de operă ale lumii: Metropolitan din New York şi La Scala din Milano, sub genericul emisiunii Seara de operă.

„Sâmbătă, 6 decembrie, începând cu ora 19:00 deschidem stagiunea de transmisiuni directe 2014 – 2015 de la Teatrul Metropolitan din New York, cu spectacolul Bărbierul din Sevilla de Gioachino Rossini. În distribuţia spectacolului se regăsesc nume dintre cele mai mari: baritonul Christopher Maltman, tenorul Lawrence Brownlee şi soprana Isabel Leonard. Până în aprilie 2015, la Seara de operă vom transmite în direct alte 7 spectacole de la Teatrul Metropolitan din New York”, declară Liliana Staicu, Manager Radio România Muzical.

Duminică, 7 decembrie, de la ora 19:00, puteţi asculta în direct spectacolul care deschide stagiunea 2014 – 2015 la Teatrul La Scala din Milano. „Este o tradiţie pentru opera milaneză ca stagiunea să se deschidă în data de 7 decembrie, aşa cum deja a devenit o tradiţie ca Radio România să transmită în direct acest spectacol”, completează Liliana Staicu. Opera Fidelio de Ludwig van Beethoven va fi interpretată de voci din primul eşalon valoric al cântăreţilor contemporani: tenorul Klaus Florian Vogt şi soprana Anja Kempe, într-o producţie dirijată de nu mai puţin celebrul Daniel Barenboim, actualul director muzical al Teatrului La Scala din Milano.

Seara de operă este o emisiune Radio România Muzical realizată de Luminiţa Arvunescu. Alături de ea vor comenta Costin Popa (6 decembrie) şi Stephan Poen (7 decembrie), critici specializaţi în muzica de operă.