BLUES LA SALA RADIO CU BIG BAND-UL RADIO ŞI 3 INVITAŢI SPECIALI: HANNO HÖFER, MIKE GODOROJA ŞI BERTI BARBERA

Marţi, 9 decembrie (19.00), la Sala Radio, BIG BAND-UL RADIO, dirijat de IONEL TUDOR, vă propune un frumos dar muzical înaintea sărbătorilor de iarnă! Veţi lua parte la un concert dedicat în exclusivitate blues-ului şi nu oricum, ci cu participarea a trei artişti cu numeroase apariţii în ţară şi străinătate: HANNO HÖFER, MIKE GODOROJA şi BERTI BARBERA.

Artist cu o activitate complexă în mai multe domenii (regizor, producător şi muzician), HANNO HÖFER şi-a construit şi în muzică un drum pe mai multe coordonate: chitară, armonică, voce. Experienţa sa muzicală se leagă în mare măsură de trupa Nightlosers şi de formaţia Orient Express a pianistului de jazz Harry Tavitian. Hanno Höfer povesteşte în interviurile sale că pasiunea pentru muzică a început de la un dublu album cu festivalul de folk de la Newport, din 1965, pe care erau imprimaţi toţi muzicienii importanţi de blues şi de rock de la vremea aceea din SUA, experienţă care  l-a determinat să îşi dorească o carieră muzicală.

MIKE GODOROJA a cântat în mai multe formaţii ca MIKE GODOROJA & BLUE SPIRIT, DOUBLE FANTASY, BLUE SPIRIT ş.a. şi se bucură de o bogată activitate discografică, în cadrul căreia amintim albume ca  „Hippie cu diamante”,  „Balkanic zeppelin”,  „Capra Vecinului” etc. Cunoscut realizator de emisiuni radio şi televiziune de profil blues, jazz şi rock, producător artistic pentru spectacole de jazz, Mike Godoroja a produs şi albume ale unor importanţi artişti, ca Johnny Răducanu, Iris, Mircea Tiberian, Felicia Filip etc.

Cu un spectru vocal flexibil şi cu abilitatea de a folosi mai multe instrumente de percuţie, BERTI BARBERA reuşeşte să confere o formă originală, spectaculoasă şi accesibilă oricărei piese pe care o abordează. În plus faţă de activitatea scenică, este autorul multor articole de specialitate în reviste de pe piaţa românească, a realizat şi a prezentat mai multe emisiune radio şi tv.

De altfel, „povestea” creată între Big Band-ul Radio şi blues este una cu „rădăcini” mai vechi: pe lângă concerte de blues prezentate de-a lungul stagiunilor de la Sala Radio, în 2002, un album dedicat în întregime genului a fost lansat la Editura Casa Radio, sub titlul „RADIO BIG BAND BLUES – Let The Good Times Roll”.

Seara va fi prezentată de FLORIAN LUNGU, el însuşi o „personificare” a jazz-ului românesc, a cărui carieră credincios dedicată genului a însemnat mii de emisiuni radio şi TV, un număr considerabil de articole publicate, multe prezentări de festivaluri şi concerte de jazz, precum şi câteva compoziţii cântate de solişti şi formaţii cunoscute.