Blues la Sala Radio cu Big Band-ul Radio şi invitaţi speciali

Big Band Radio

Marţi, 9 decembrie (19:00), la Sala Radio, Big Band-ul Radio, dirijat de Ionel Tudor, vă propune un dar muzical înaintea sărbătorilor de iarnă – un concert dedicat în exclusivitate blues-ului şi nu oricum, ci cu participarea a trei artişti cu numeroase apariţii în ţară şi străinătate: Hanno Höfer, Mike Godoroja şi Berti Barbera .

Artist cu o activitate complexă în mai multe domenii (regizor, producător şi muzician), Hanno Höfer şi-a construit şi în muzică un drum pe mai multe coordonate: chitară, armonică, voce. Experienţa sa muzicală se leagă în mare măsură de trupa Nightlosers şi de formaţia Orient Express a pianistului de jazz Harry Tavitian . Hanno Höfer povesteşte în interviurile sale că pasiunea pentru muzică i-a fost stârnită de un dublu album cu festivalul de folk de la Newport, din 1965, pe care apăreau toţi muzicienii importanţi de blues şi de rock de la vremea aceea din SUA, experienţă care l-a determinat să îşi dorească o carieră muzicală.

Mike Godoroja a cântat în mai multe formaţii – Mike Godoroja & Blue Spirit , Double Fantasy , Blue Spirit ş.a. şi se bucură de o discografie bogată, din care amintim albume ca Hippie cu diamante, Balkanic zeppelin, Capra Vecinului etc. Cunoscut realizator de emisiuni de radio şi televiziune, de profil blues, jazz şi rock , producător artistic pentru spectacole de jazz, Mike Godoroja a produs şi albume ale unor importanţi artişti şi trupe, ca Johnny Răducanu, Mircea Tiberian, Felicia Filip, Iris etc.

Cu un spectru vocal flexibil şi cu abilitatea de a folosi mai multe instrumente de percuţie, Berti Barbera reuşeşte să confere o formă originală, spectaculoasă şi accesibilă oricărei piese pe care o abordează. În plus faţă de activitatea scenică, este autorul multor articole de specialitate în reviste de pe piaţa românească, a realizat şi a prezentat mai multe emisiuni radio şi tv.

„Povestea” creată între Big Band-ul Radio şi blues este una cu „rădăcini” mai vechi: pe lângă concerte de blues prezentate de-a lungul stagiunilor de la Sala Radio, în 2002, un album dedicat în întregime genului a fost lansat la Editura Casa Radio, sub titlul Radio Big Band Blues – Let The Good Times Roll .

Seara va fi prezentată de Florian Lungu , el însuşi o „personificare” a jazz-ului românesc, a cărui carieră credincios dedicată genului însemnând m ii de emisiuni radio şi TV, un număr considerabil de articole publicate, multe prezentări de festivaluri şi concerte de jazz, precum şi câteva compoziţii cântate de solişti şi formaţii cunoscute.

Biletele sunt disponibile pe www. bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate Bilete .ro, în magazinele Germanos şi la casa de bilete a Sălii Radio. Alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio pe www.orchestreradio.ro sau www. orchestreradio.com.