Transmisiuni directe-eveniment la „Seara de operă”

 Radio România Muzical şi Radio România Cultural transmit în direct două spectacole-eveniment ce vor avea loc în două dintre cele mai importante teatre de operă ale lumii: Metropolitan din New York şi Scala din Milano, sub genericul emisiunii „Seara de operă”.
Sâmbătă, 6 decembrie, de la ora 19.00, se deschide stagiunea de transmisiuni directe 2014-2015 de la Teatrul Metropolitan din New York, probabil cea mai cunoscută operă a lumii din prezent. În distribuţia spectacolului „Bărbierul din Sevilla” de Gioachino Rossini se regăsesc nume dintre cele mai mari: baritonul Christopher Maltman, tenorul Lawrence Brownlee şi soprana Isabel Leonard. Până în aprilie 2015, la „Seara de operă” vor fi transmise în direct alte 7 spectacole de la Teatrul Metropolitan din New York.
Duminică, 7 decembrie, de la ora 19.00, poate fi ascultat în direct spectacolul care deschide stagiunea 2014-2015 la Teatrul Scala din Milano. Este o tradiţie pentru opera milaneză ca stagiunea să se deschidă în data de 7 decembrie, aşa cum deja a devenit o tradiţie ca Radio România să transmită în direct acest spectacol. Opera „Fidelio” de Ludwig van Beethoven va fi interpretată de voci din primul eşalon valoric al cântăreţilor contemporani: tenorul Klaus Florian Vogt şi soprana Anja Kempe, într-o producţie dirijată de nu mai puţin celebrul Daniel Barenboim, actualul director muzical al Teatrului Scala din Milano.
„Seara de operă” este o emisiune Radio România Muzical realizată de Luminiţa Arvunescu. Alături de ea vor comenta Costin Popa (6 decembrie) şi Stephan Poen (7 decembrie), critici specializaţi în muzica de operă.

RADOR (5 decembrie)