Cazul impresionant al unui căţel de nerecunoscut găsit în Canada

Cazurile de neglijenţă şi de rele tratamente asupra animalelor par să nu cunoască graniţe, chiar dacă ţările occidentale se mândresc cu un sistem bine pus la punct în ceea ce priveşte semnalarea acestor cazuri şi salvarea animalelor aflate în dificultate. La nivel mondial, numărul animalelor de companie abandonate se pare că este de cinci ori mai mare decât cel al persoanelor fără adăpost. În ţările vestice, soarta lor se află sub auspicii mai bune, la fel cum este cazul unui căţel din Canada găsit de Asociaţia pentru Protecţia Animalelor din Quebec.
Voluntarii au găsit animalul într-o stare deplorabilă, în prima fază fiind chiar imposibil de recunoscut. Blana sa era atât de mare, de murdară şi de încurcată încât nu şi-au putut da seama despre ce câine este vorba.
Mai mult de jumătate din dimensiunea acestuia era dată de blana încălcită, crescută peste măsură.
După preluarea cazului, animalul a fost dus într-un cabinet unde a fost tuns şi îngrijit. A ieşit la iveală un căţel adorabil şi iubitor.
Este imposibil să salvăm fiecare animal abandonat pe care îl întâlnim, dar orice efort pentru a-i oferi o şansă la viaţă şi la un cămin contează. Sunt fiinţe care nu se pot ajuta singure, aşadar este esenţial să intervenim.

123

6

Bianca Ioniţă