Simona Gherman, medalie de aur la Grand Prix-ul de spadă feminin de la Doha

FOTO: Augusto Bizzi , http://frscrima.ro
FOTO: Augusto Bizzi , http://frscrima.ro

Nicio etapă de Cupă Mondială la spadă fără o româncă pe podium. Acesta pare să fie motto-ul acestui sezon de Cupă Mondială. După cele două medalii de argint cucerite de Ana Maria Brânză la Legnano și Xuzhou, duminică, 7 decembrie, a fost rândul Simonei Gherman să urce pe podium. Iar Simona a reușit să câștige chiar medalia de aur la Grand Prix-ul de la Doha, de la sfârșitul acestei săptămâni. După ce a trecut sâmbătă, 6 decembrie, de calificări fără emoții, Simona Gherman, sportivă legitimată la CSA Steaua, a avut următorul parcurs pe tabloul principal de 64: tabloul de 64 – 13-9 cu Nathalie Moellhausen (Brazilia); tabloul de 32 – 9-8 cu  Irina Embrich (Estonia); tabloul de 16 – 15-8 cu  Amelie Awong (Franța); sferturi de finală – 4-3 cu Ana Maria Brânză (România); semifinale – 15-8 cu Bianca Del Carretto (Italia); finală – 15-10 cu Erika Kirpu (Estonia).
Ana Maria Brânză a terminat concursul pe locul 5 după următorul parcurs: tabloul de 64 – 12-11 cu Julia Beljajeva (Estonia); tabloul de 32 – 10-3 cu Yixuan Xiang (China); tabloul de 16 – 15-7 cu Xu Anqi (China); sferturi de finală – 3-4 cu Simona Gherman.
Simona Pop a încheiat întrecerea de la Doha pe locul 31 după următorul parcurs: tabloul de 64 – 15-10 cu Anna Sivkova (Rusia); tabloul de 32 – 13-15 cu Bianca Del Carretto (Italia).
Ioana Dumitru a părăsit concursul pe tabloul de 64, după cu Xu Anqi (China) și a încheiat la Doha pe locul 53.
Cele patru sportive din România au fost însoțite la Doha de antrenorul George Epurescu.

FOTO: Augusto Bizzi , http://frscrima.ro
FOTO: Augusto Bizzi , http://frscrima.ro