În Ucraina, ar urma să intre în vigoare, în această dimineaţă, un nou acord de încetare a focului

În Ucraina, ar urma să intre în vigoare, în această dimineaţă, un nou acord de încetare a focului şi sunt posibile chiar noi negocieri de pace la Minsk, cu mediere europeană, însă informaţiile nu au fost confirmate de către toate părţile implicate. Potrivit unor surse, aceste negocieri – anunţate încă de săptămâna trecută de preşedintele Ucrainei – ar fi fost amânate pentru vineri.
Reporter: Alexandr Beleavschi – În regiunea luptelor din estul Ucrainei va fi ceea ce se numeşte „ziua liniştii”, propusă de preşedintele Petro Poroşenko, săptămâna trecută, ceea ce presupune încetarea tuturor acţiunilor militare în această zonă. Reprezentanţii separatiştilor au declarat deja că vor respecta această zi a liniştii. Pe de altă parte, există informaţii, neconfirmate deocamdată oficial, că reuniunea grupului de contact, care ar urma să aibă loc la Minsk, a fost amânată, cel mai probabil, pentru data de 12 şi se pare că motivul acestei amânări este poziţia adoptată de liderii autoproclamatei Republici Populare Doneţk, care au spus că mai sunt detalii ce nu au fost încă definitivate.
Realizator: Potrivit Reuters, la Kiev este aşteptată, tot astăzi, o delegaţie a Fondului Monetar Internaţional, care i-a promis Ucrainei un împrumut de 27 miliarde de dolari, însă cere măsuri dure de restructurare economică.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 9 decembrie