Sondaj: 63% din ruși consideră că Transnistria face parte din „lumea rusă”

Aproape două treimi din cetățeni ruși consideră că Transnistria face parte din „lumea rusă”. Cel puțin asta arată datele sondajului realizat de compania de stat a Federației Ruse, „Centrul Rus pentru Studierea Opiniei Publice” (WCIOM), transmite UNIMEDIA.

Potrivit sondajului, dintre cei care cunosc termenul de „lumea rusă” sunt de părere că aceasta include în primul rând oamenii de naționalitate rusă și/sau persoanele educate în tradițiile culturii ruse.

La întrebarea (de tip închis) „În opinia dumneavoastră, pot fi sau nu incluse următoarele teritorii în „lumea rusă”?” cei mai mulți (75%) au numit Donbassul. Pe locul doi (63%) se situează Transnistria, care are același procent cu „comunitățile ruse din Germania, Marea Britanie, Franța, Statele Unite ale Americii”.

De cealaltă parte 18 la sută cred că Transnistria nu face parte din „lumea rusă”. Sondajul a fost realizat în perioada 22 – 23 noiembrie, 2014, pe un eșantion de 1.600 de persoane în 132 de localități din 46 de regiuni ai Federației Ruse. Marja de eroare este de 3,5%.