Miniştrii propuşi de Victor Ponta pentru cel de-al patrulea cabinet sunt audiaţi în comisiile de specialitate ale parlamentului

Miniştrii propuşi de Victor Ponta pentru cel de-al patrulea cabinet sunt audiaţi, de o oră, în comisiile de specialitate ale parlamentului. Cabinetul Ponta IV este unul restrâns, rezultat prin comasarea unor ministere şi menţinerea unei singure funcţii de vicepremier. Cei opt noi miniştri au început să fie audiaţi de comisiile de specialitate ale parlamentului încă de la ora 12:00. Este vorba de Graţiela Gavrilescu, pentru Ministerul Mediului, şi de Andrei Gerea, pentru Ministerul Energiei, IMM-urilor şi mediului de afaceri, ambii propuşi de PLR.
Este audiat şi ministrul susţinut de Partidul Conservator pentru Ministerul Educaţiei şi Cercetării, Sorin Câmpeanu. Printre numele noi propuse de social-democraţi se numără Sorin Grindeanu, Ministerul pentru Societatea Informaţională, Ionuţ Vulpescu, Ministerul Culturii, şi Mihai Tudose, Ministerul Economiei, care deja au primit aviz favorabil. El a propus două noi direcţii de acţiune pentru Ministerul Economiei: folosirea rezultatelor cercetării româneşti pentru relansarea industriei şi realizarea unei hărţi a resurselor umane pe baza căreia să fie identificate persoanele care sunt calificate în diverse domenii.
Deşi nu este un nume nou, ministrul Darius Vâlcov se află, la rândul său, în faţa comisiilor parlamentare, pentru că urmează să conducă un minister comasat, format din Ministerul Finanţelor cel al Bugetului. Darius Vâlcov anunţă că nu va tolera evaziunea şi frauda fiscală. Se doreşte, totodată, adoptarea până în vară a unei noi legi a redevenţelor, a Codului Fiscal şi a Codului de Procedură Fiscală. Audierile continuă, la această oră, în comisiile parlamentare de specialitate.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (15 decembrie)