Poliţia de Frontieră a Republicii Moldova i-a interzis accesul pe teritoriul ţării preşedintelui Platformei Unioniste Acţiunea 2012

Poliţia de Frontieră a Republicii Moldova i-a interzis, astăzi, accesul pe teritoriul ţării cetăţeanului român George Simion, preşedinte executiv al Platformei Unioniste Acţiunea 2012, o asociaţie de organizaţii neguvernamentale şi grupuri de iniţiativă care militează pentru unirea României cu Republica Moldova. George Simion a declarat pentru Radio România Actualităţi că i s-a comunicat că are interdicţie de a intra în Republica Moldova până pe 20 decembrie şi că nu i s-a explicat de ce a fost luată această decizie.
George Simion: „Cei de la vamă mi-au dat de înţeles că este un ordin de sus. Punem pe seama acestui ordin activitatea pe care eu personal, ca blogger şi organizaţia pe care o reprezint – Platforma Unionistă Acţiunea 2012 – am avut-o faţă de autorităţile de la Chişinău. Noi am criticat încontinuu poziţiile antiromâneşti pe care o parte din ei le au şi considerăm că acesta este încă un abuz pe care autorităţile de la Chişinău îl înfăptuiesc şi Bucureştiul ar trebui să sancţioneze acest joc dublu făcut de politicienii de acolo. În ultimii cinci ani, în Republica Moldova nu am avut o amendă de circulaţie măcar. Noi, ca platformă unionistă, am avut întotdeauna nişte marşuri paşnice, civilizate, în care au nu existat niciodată probleme, nici la Bucureşti, şi nici la Chişinău, unde sunt foarte mulţi unionişti”.
Ofiţerul de presă al Poliţiei de Frontieră a Republicii Moldova, Daniela Mânzatu, a confirmat pentru Radio Chişinău incidentul şi a precizat că motivul pentru care nu i s-a permis cetăţeanului român accesul îi va fi comunicat doar acestuia, dacă va face o cerere. Platforma Acţiunea 2012 a devenit cunoscută printr-o serie de manifestări, inclusiv marşuri pro-unioniste la Chişinău şi la Bucureşti, pe care le-a organizat începând cu anul 2012, când s-au împlinit 200 de ani de la anexarea Basarabiei de către Imperiul Ţarist.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (16 decembrie)