Anchetă în cazul accidentului aviatic de la Siutghiol

Două dintre victimele accidentului aviatic de la Siutghiol, medicul Laura Vizireanu şi copilotul elicopterului SMURD căpitanul comandor Ginel Claudiu Crăcănel, vor fi înmormântate astăzi. Ceremoniile funerare vor avea loc la Brăila şi respectiv la Mioveni. Între timp procurorii militari au extins cercetările în acest caz şi au început urmărirea penală şi pentru ucidere din culpă.

Reporter: Nicoleta Turcu: Anchetatorii investighează inclusiv modul în care s-a intervenit în misiunea de căutare a victimelor. Prefectul judeţului Constanţa, Radu Volcinschi, care potrivit legii este şeful Comondamentului de urgenţă în situaţii speciale, a fost deja demis pentru felul în care a gestionat situaţia în cazul accidentului. Premierul Victor Ponta a spus că a primit primele concluzii, însă este nevoie să se afle cum s-a ajuns la această tragedie în care toţi cei patru membri ai echipajului SMURD şi-au pierdut viaţa după ce elicopterul în care erau s-a prăbuşit în lacul Siutghiol.

Victor Ponta: Vreau să fac un apel să tratăm cu respect şi responsabilitate una din instituţiile cele mai eficiente din România, sistemul de intervenţii în situaţii de urgenţă, însă este clar că nu există sisteme perfecte şi că toate trebuie reevaluate şi îmbunătăţite şi orice fel de vinovăţie sau responsabilitate va fi cazul va fi asumată.

Reporter: Şeful executivului a anunţat că doreşte şi un audit extern la Departamentul pentru intervenţii în situaţii de urgenţă.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 18 decembrie