Preşedintele filialei UDMR din Sfântu Gheorghe, urmărit penal pentru ameninţare, de procurorii DIICOT

Preşedintele filialei UDMR din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, care este şi primar al municipiului, a negat astăzi că ar fi ameninţat cu posibila repetare a conflictului interetnic din martie 1990 în cadrul şedinţei Consiliului Reprezentanţilor Unionali, desfăşurată săptămâna trecută la Târgu Mureş. El consideră că urmărirea penală pentru ameninţare, începută de procurorii DIICOT, nu are un suport real pentru că, de fapt, declaraţiile sale nu au fost traduse corect în limba română.
Antal Arpad: „Dacă voi fi dat la DIICOT, cu siguranţă ei vor lua textul în limba maghiară şi îl vor retraduce şi vor vedea că nu asta am spus. Am spus că noi suntem provocaţi de către prefect şi sper că nu este în interesul nimănui să se întâmple ceea ce s-a întâmplat la Târgu Mureş. Nici atunci nu a fost în interesul nostru şi nici acum nu este în interesul nostru. Deci este evident că ar fi în interesul altcuiva să ne provoace ca să fie un conflict interetnic”.
Procurorii D.I.I.C.O.T au anunţat astăzi, într-un comunicat de presă, că s-au sesizat din oficiu în privinţa declaraţiilor lui Antal Arpad. Ei consideră că sunt întrunite elementele infracţiunii de ameninţare, care se pedepseşte cu închisoare de la trei luni la un an sau cu amendă.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (17 decembrie)