Concert în memoria celor care au dispărut, în urmă cu 25 de ani, la Revoluţia din decembrie 1989

Orchestra Naţională Radio va susţine, în această seară, la Sala Radio, un concert în memoria celor care au dispărut, în urmă cu 25 de ani, la Revoluţia din decembrie 1989.

Condusă de dirijorul ei principal, Tiberiu Soare, şi cu participarea Corului Academic Radio, pregătit de Dan Mihai Goia, Orchestra Naţională Radio propune, în această seară, un repertoriu emoţionant: Alexandru Tomescu va fi solistul ansamblului în concertul „În memoria unui înger”, scris de Alban Berg, despre care violonistul afirmă:

Alexandru Tomescu: Este, într-adevăr, o lucrare deosebită, însă în România se cântă mult mai rar şi mă bucur foarte mult că am ocazia de a o prezenta publicului din Sala Radio, tocmai adăugând  încărcăturii emoţionale acestei lucrări şi încărcătura emoţională a momentului decembrie 2014.

„Trei cântece sacre”  de Gesualdo Da Venosa şi „A IV-a Simfonie” a lui Gustav Mahler completează programul dirijat de Tiberiu Soare.
Tiberiu Soare: Sunt lucrări cu un mesaj consolator, către cei care au rămas în viaţă şi care au suferit în urma dispariţiei a celor tineri, pentru că majoritatea erau tineri. Concertul din această seară merită să fie trăit ca experienţă directă în sală. Celor care nu ajung, totuşi, în Studioul Mihail Jora, le recomand să asculte pe căile Radio România acest concert, pentru că este mesaj sincer şi pregătit cu foarte mare grijă de către toţi muzicienii prezenţi pe scenă.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 19 decembrie