La Cluj, peste 500 absolvente ale şcolii de stewardese se pregătesc să dea probe de angajare pentru o serie de companii aeriene

La Cluj, peste 500 de tinere vor deveni stewardese până în 2015, după ce vor absolvii Şcoala privată de însoţitoare de bord. Cursurile sunt finanţate din fonduri europene.

Clujul are prima şcoală privată de stewardese, iar primele absolvente se pregătesc să dea probe de angajare pentru o serie de companii aeriene, cu precădere din Orientul Mijlociu. Tinerere, cu vârste cuprinse între 18 şi 34 de ani, au participat la cursuri gratuite, care au durat trei luni. Cazarea şi masa le-au fost asigurate cu ajutorul finanţării europene, în valoare de aproximativ 1,2 milioane de euro.

Proiectul european se va încheia în octombrie 2015, iar până atunci trebuie pregătite 560 de tinere pentru meseria de însoţitor de bord. Şcoala de stewardese ar putea continua fie cu ajutorul unei noi finanţări europene, fie cu implicarea financiară a companiilor aeriene care le angajează pe absolvente. O altă variantă ar fi introducerea unor taxe de studiu.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 19 decembrie