Cum se oferă cadourile în Coreea de Sud

258-225x187-Koreanxmas1Atunci când primeşti un cadou trebuie să îţi foloseşti ambele mâini şi acest lucru este important, deasemenea, când cel care îţi oferă cadoul este o persoană mai în vârstă decât tine şi pe care nu o prea cunoşti.

Nu trebuie să deschizi sub nici o formă cadoul de faţă cu persoana care ţi l-a dăruit deoarece este considerat un gest lipsit de respect.

Atunci când îţi vizitezi un prieten coreean este bine să mergi la el cu o mică atenţie (fructe, desert, vin etc. ).

Când vine vorba de cadouri nu trebuie să exagerezi cu preţul. Un cadou mic şi de calitate este perfect. S-ar putea simţi stânjenit atunci când îi oferi un cadou scump deoarece la rândul lui şi el trebuie să îţi cumpere un cadou.

La ocazii precum nuntă sau înmormântare, când oferi bani drept cadou trebuie să îi pui într-un plic alb. Ei consideră că este nepoliticos şi un gest de lipsă de respect dacă îi înmânezi banii în mână.

Dacă iei parte la o petrecere de casă nouă, neapărat trebuie să duci un cadou. Un cadou potrivit ar fi detergentul de rufe. Consideră că un astfel de cadou este practic dar semnifică şi pentru cel nou mutat în casă un nou început curat şi plin de prosperitate. hwait2

Probabil că noi, când primim un cadou, lângă el găsim şi o felicitare sau o scrisoare. Ei bine, în Coreea nu se practică acest obicei.

Împachetează cadourile în hârtie roşie sau galbenă, acestea fiind culori regale dar poţi folosi şi hârtie roz, pentru că semnifică fericire.

Nu ambala un cadou în hârtie verde, albă sau neagră.