Românii au ales Inovaţia Anului 2014!

Românii şi-au PR3MIAT INOVAŢIA preferată

Inventatorii români au aflat încă o dată că sunt preţuiţi şi în ţara lor. Concursul PR3MIAZĂ INOVAŢIA şi-a desemnat câştigătorii, după o campanie care s-a folosit de mediul online pentru a promova valorile româneşti.

Titlul de Inovaţia Anului 2014, împreună cu un premiu de 2000 de Euro, a fost acordat de către 3M România pentru ”Conductori nervoşi din colagen şi procedeu de obţinere a acestora”. Invenţia a fost realizată în cadrul Institutului Naţional de Cercetare şi Dezvoltare pentru Textile şi Pielărie.

Inventatorii premiaţi s-au bucurat foarte mult de premiul obţinut, iar Mădălina Albu, reprezentanta echipei în cadrul competiţiei, a ţinut să le mulţumească tuturor celor care au ales să premieze inovaţia realizată în cadrul echipei din care face parte. ”Aş vrea să le spun să aibă încredere că vom merge mai departe cu produsul! Nu ne oprim aici!”, a adăugat inventatoarea. Echipa câştigătoare este formată din  doctor chimist Mădălina Albu, profesor doctor Ioan Lascar, doctor Dragoş Zamfirescu, academician Maya Simionescu, doctor Ion Zegrea, doctor Marius Popescu şi doctor biolog Irina Domnica Titorencu şi Georgeta Bumbeneci.

500 de români au votat pentru Inovaţia Anului 2014, iar invenţia câştigătoare a fost susţinută de către 25% dintre aceştia. Mai mult, blogosfera românească a fost alături de  inventatorii participanţi în competiţie şi zeci de articole au fost scrise despre invenţiile care ne fac să ne mândrim cu faptul că suntem români.

Mediul de business a ales să se implice în campanie: alte două companii cu renume au ales să Premieze Inovaţia. Este vorba despre KLG Europe Logistic şi KLAR Professional/Policolor care au desis să ofere premii speciale pentru invenţiile pe care le-au considerat a fi cele mai inventive şi cu aplicaţii practice în industrie.

KLG Europe Logistic a acordat un premiu de 500 de euro  invenţiei ”Echipament mecatronic, inovativ, pentru caracterizarea complexă a suprafeţelor, în spaţiul vectorial – dimensiune, forţă, temperatură” . Invenţia a fost realizată în cadrul Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Mecatronică şi Tehnica Măsurării – INCDMTM de către o echipă de cercetători formată din Gheorghe I. Gheorghe, Aurel Zapciu şi Iulian-Sorin Munteanu.

 KLAR Professional/Policolor a dorit să acorde un premiu special de 500 de euro invenţiei ”Procedeu de nanolitografie 2D şi 3D de tip «fountain pen aperture» asistat optic”. Invenţia a fost realizată în cadrul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Microtehnologie IMT- Bucureşti de către Gabriel Moagăr-Poladian.

În competiţia PR3MIAZĂ INOVAŢIA s-au înscris 19 invenţii premiate la saloanele internaţionale de profil de la Geneva şi Bruxelles. Acesta este al doilea an în care inventivitatea românilor este premiată în cadrul competiţiei. Campania PR3MIILE INOVAŢIEI şi-a asumat misiunea de a susţine şi promova invenţiile şi inventatorii din România şi nu se opreşte aici.