Peste 25.000 de angajaţi ai M.A.I. vor fi mobilizaţi în perioada sărbătorilor de iarnă pentru ordinea şi siguranţa publică în toată ţara

Peste 25.000 de angajaţi ai Ministerului de Interne vor fi mobilizaţi în perioada sărbătorilor de iarnă pentru a asigura un climat de ordine şi siguranţă publică în toată ţara, după cum a anunţat ministrul de interne, Gabriel Oprea. De asemenea, 3.000 de poliţişti de frontieră vor acţiona  pentru a asigura fluenţa traficului la intrarea în ţară, având în vedere că românii din străinătate se întorc acasă pentru a petrece de sărbători.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă va acţiona cu aproape 5.000 de pompieri, iar în perioada în care elicopterele SMURD vor fi menţinute la sol misiunile de urgenţă vor fi asigurate de celelalte aeronave din flotila MAI. În această perioadă, peste 10.000 de poliţişti vor asigura ordinea publică, iar cei rutieri vor acţiona pentru fluidizarea traficului şi prevenirea accidentelor rutiere.

Gabriel Oprea: Pentru că ne aşteptăm la o creştere a valorilor de trafic în toată ţara, am dispus Poliţiei Rutiere să fie cât mai prezentă în stradă. La nivel naţional, vor acţiona în fiecare zi în medie 1.600 de poliţti rutieri, cu peste 400 de radare.

6.700 de jandarmi vor acţiona pe lângă efectivele de poliţie pentru asigurarea ordinii publice. De asemenea, peste 250 de jandarmi montani se vor afla în zona staţiunilor turistice, a pârtiilor de schi, precum şi pe traseele montane.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 23 decembrie