Rusia susţine că poate dovedi implicarea unui avion militar ucrainean în doborârea avionului malaezian

Rusia susţine că poate dovedi implicarea unui avion militar ucrainean în doborârea, în iulie, a avionului malaezian ce asigura legătura Amsterdam-Kuala Lumpur.

Anchetatorii ruşi au afirmat, astăzi, că au reuşit să intre în contact cu un militar ucrainean, care susţine că avionul de linie Boeing-777 ar putea să fi fost doborât de un aparat al forţelor armate ucrainene. Ei au precizat că martorul, care a fost supus examinării cu un detector de minciuni, a văzut aeronava decolând de la o bază aeriană din estul Ucrainei, unde se afla el însuşi. Avionul era dotat cu rachete aer-aer, iar la întoarcerea pe aerodrom, acestea nu mai erau la locul lor, a mai spus militarul ucrainean, care se declară dispus să-şi prezinte probele anchetatorilor internaţionali, transmite France-Presse.

Aproape 300 de persoane şi-au pierdut viaţa în luna iulie, după ce un avion al companiei Malaysia Airlines, care asigura legătura Amsterdam-Kuala Lumpur, s-a prăbuşit în estul Ucrainei. Autorităţile de la Kiev şi Statele Unite afirmă că aparatul a fost doborât de o rachetă sol-aer, furnizată separatiştilor proruşi de Moscova. În schimb, Rusia atribuie forţelor ucrainene responsabilitatea atacului.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 24 decembrie