Botoşani – Misiuni de salvare

Zeci de persoane din judetul Botosani (36) au fost salvate din nămeti după ce masinile lor au rămas înzăpezite si nu au mai putut continua să circule pe drumurile judetene sau nationale din cauza sulurilor de zăpadă formate de viscol. Pompierii botoşăneni şi lucrătorii Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri au intervenit pentru salvarea a şapte persoane aflate în două autoturisme, rămase înzăpezite pe DJ 294, între Gulioaia – Strahotin. Alte 11 persoane care au rămas înzăpezite în trei autoturisme pe DN 24 C la ieşirea din localitatea Santa Mare – intersecţia cu drumul către localitatea Berza şi DN 24 C la ieşirea din localitatea Dămideni, comuna Româneşti au fost scoase din nămeti de poliţiştii de frontieră.
Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Flămânzi a intervenit pentru salvarea a opt persoane din trei autovehicule, cel din Mhăileni a salvat două persoane dintr-un autoturism rămas înzăpezit pe raza localităţii Rogojeşti, iar Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi a intervenit pentru salvarea a şapte persoane aflate în trei autoturisme rămase înzăpezite pe DJ 282 H, între localităţile Libertatea şi Călăraşi.
Si lucrătorii Secţiei de Drumuri Naţionale au intervenit pentru salvarea unei persoane care a rămas cu autoturismul înzăpezit pe DN 24 C, pe raza localităţii Dămideni, precum şi pentru deblocarea unei autocisterne rămasă înzăpezită pe raza localităţii Unţeni, pe DN 29. Circulaţia se desfăşoară, în continuare, în condiţii de iarnă. Pentru menţinerea viabilităţii circulaţiei, s-a intervenit toată noaptea cu 30 de utilaje pe drumurile naţionale din care patru autofreze şi cu 38 de utilaje pe cele judeţene.
În cursul zilei de ieri, o echipă mixtă formată dintr-un reprezentant al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi al ISU Botoşani a monitorizat starea drumurilor din judeţ. Judeţul Botoşani a ieşit de sub incidenţa „Codului Galben” de ninsori de ieri, începând cu ora 18.00, a transmis corespondentul Radio România, Gina Poenaru.