Fermierii vor plăti doar 21 de euro pentru acciza la tona de motorină

Fermierii vor plăti doar 21 de euro pentru acciza la tona de motorină, diferenţa urmând să fie subvenţionată de stat, oricare ar fi nivelul accizei pentru acest tip de combustibil. Guvernul a aprobat, astăzi, instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina folosită în agricultură. Ministrul Daniel Constantin.

Daniel Constantin: Pentru anul 2015 şi pentru următorii ani sumele aproximative de care avem nevoie sunt de 700 de milioane de lei. În proiectul de buget pe anul 2015 aceste sume sunt prevăzute. Ca în fiecare an, dacă solicitările vor fi mai mari, prin rectificare bugetară vom completa sumele necesare, astfel încât toţi fermierii care folosesc motorina în agricultură să primească aceste subvenţii.

Ministrul Daniel Constantin a precizat că executivul a creat, astfel, cadrul legal prin care, în perioada 2015-2020, să fie acordată subvenţia pentru motorina utilizată în agricultură, măsură ce ar putea duce la o reducere a costurilor de producţie. Tot astăzi, guvernul a modificat, printr-o ordonanţă de urgenţă, Legea educaţiei, pentru a introduce, în premieră, conceptul de învăţământ dual. Acesta presupune, atât pregătire teoretică în unităţile de învăţământ, cât şi pregătire practică, în cadrul unităţilor economice.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 30 decembrie