Oraşul Oţelu Roşu fără gaz metan

Alimentarea cu gaz a oraşului Oţelu Roşu a fost oprită brusc, aseară, din motive necunoscute, în jurul orei 21:45. Potrivit primelor informaţii, furnizate de ISU Semenic, cauza probabilă a întreruperii este de natură tehnică. Există posibilitatea ca o conductă principală să se fi fisurat din cauza unei deplasări de teren.

Primarul oraşului, Luca Mălăiescu, a declarat, în exclusivitate pentru Radio România Reşiţa, că la 30 de minute de la producerea incidentului a fost convocat Comitetul local pentru Situaţii de Urgenţă pentru analizarea situaţiei şi stabilirea măsurilor ce se impun. Mai multe maşini ale Primăriei au patrulat pe străzile oraşului, informând populaţia să ia măsuri de siguranţă şi să închidă instalaţiile de gaz din apartamente.

„Ce pot să spun cu siguranţă este că NU reducerea furnizării cu 30% a cantităţii de gaz către România stă la baza faptului că Oţelu Roşu a rămas fără. Şi nici ruşii de la Gazprom sau de la Mechel. Există o avarie pe conducta principală, însă doar mâine se va putea verifica cu exactitate. Până atunci, rog concetăţenii mei să mai pună o pătură pe ei şi să închidă instalaţiile de gaz, pentru a evita orice pericol”, a afirmat primarul Luca Mălăiescu.

Potrivit informaţiilor, Oţelu Roşu numără aproximativ 11.000 de locuitori şi are peste 4.000 de abonaţi la sistemul de alimentare cu gaz. Temperatura în această noapte va ajunge la -13 grade.

RADIO REŞIŢA – 30 decembrie